Výběr místa je jedno z nejdůležitějších. Pokud kavárna bude na špatném místě, skončí vaše podnikání neúspěchem. Projděte si mapu, zjistěte nejvíc frekventovaná místa a tam si kavárnu otevřete. Ale z druhé strany také pozor, pokud jsou v okolí už další čtyři kavárny, nebude to také cesta k úspěchu.
Mějte něco originálního
Aby vás zákazníci začali vyhledávat, musíte být něčím výjimeční. Nemůžete postavit stejnou kavárnu, která je o dva bloky dál. To by k vám nikdo nepřišel. Spolu s polohou má tenhle bod výrazný vliv na úspěch vašeho podniku. Můžete se zaměřit na určitý segment zákazníku např. maminky s dětmi. Víte, že ve vašem městě není žádná kavárna s dětským koutkem. Nebo můžete být „eco friendly“. V dnešní době je to hodně populární, přitáhnete tím hodně zákazníků a ještě pomůžete planetě.
Dostatek prostředků
Je velmi důležité vědět už na začátku kolik do podniku chcete vložit peněz a kolik byste měli vydělat. Promyslete si jednotlivé detaily a zpracujte si kalkulaci nákladů. Vždy náklady zvyšte o 20%, protože to pokryje nečekané výdaje. Samozřejmě pokud vidíte vaše podnikání jako dlouhodobé, měli byste investovat do pořádného vybavení kavárny. Je lepší koupit si dražší kávovar, protože kvůli dobré kávě se lidé budou vracet. Pečlivě i vybírejte dodavatele kávy, protože drahý kávovar je jedna věc, ale když je káva není dobrá, tak jí nepomůže ani nejdražší kávovar na světě.
Nápojový lístek
Podívejte se u konkurenci na ceník. Ze začátku můžete nastavit nižší ceny, abyste natáhli první zákazníky snadněji. Vytváření nápojového lístku, může být těžší než se zdá. Musíte trochu zapojit fantasii. Vybírejte nápoje, které vaše konkurence nenabízí. Vzhled vašeho lístku by měl ladit s interiérem vaší kavárny.
Dělejte to poctivě
V dnešní době se cení, když se podniky snaží, aby všechno bylo „domácí“. Když vidíte někde nápis domácí, hned si to dáte raději. Takže i když budete chtít prodávat dortíky, najměte si cukrářku, nekupujte je a lidi vám budou trhat ruce. Zaplaťte si sobě kurz kávy, protože tam vás naučí o kávě vše. Nebo si sežeňte zkušeného baristu.
Pokud si chcete otevřít kavárnu, tak doufám, že vám moje rady pomohou.